قضاوت داوران به عملکرد فنی تیم‌ها ضربه زد/ لیگ هندبال با حضور بازیکنان خارجی پویاتر می‌شود

  • کد خبر : 6930
  • 12 فروردین 1404, 10:00
قضاوت داوران به عملکرد فنی تیم‌ها ضربه زد/ لیگ هندبال با حضور بازیکنان خارجی پویاتر می‌شود
سرمربی تیم هندبال فولاد مبارکه سپاهان با حضور در خبرگزاری ایمنا، به سوالات خبرنگار ایمنا پاسخ می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری ، شهداد مرتجی، سرمربی تیم هندبال فولاد مبارکه سپاهان و دروازه‌بان اسبق تیم ملی هندبال ایران که دارای مدرک مربیگری سطح A جهانی هندبال است، وی برای دومین سال پیاپی همراه تیم فولاد مبارکه سپاهان بود و موفق شد در دومین سال با این تیم به قهرمانی دست پیدا کند.

مرتجی سال‌ها به عنوان بازیکن نیز در جمع طلایی‌پوشان حضور داشته است پیش از این با هدایت تیم منیزیم فردوس خراسان موفق شد جام قهرمانی لیگ برتر را بالای‌سر ببرد؛ سنگ‌آهن بافق، دانشگاه آزاد تهران، شهرداری اصفهان، ذوب‌آهن اصفهان و سپاهان نوین از دیگر تیم‌هایی هستند که مرتجی سابقه سرمربی‌گری در آن‌ها را دارد.

سرمربی سپاهان ۱۸ سال پیراهن تیم ملی هندبال ایران را بر تن داشت و سوابقی از جمله مدرس فدراسیون هندبال جمهوری اسلامی ایران، رئیس کمیته مربیان هیئت هندبال استان اصفهان و عضویت در کمیته آموزش فدراسیون هندبال را در کارنامه دارد و از سال ۱۳۸۱ تا کنون در تیم‌های ملی رده‌های نوجوانان، جوانان، امید و بزرگسالان به عنوان مربی به فعالیت پرداخته و تجربه حضور در جام‌جهانی و بازی‌های آسیایی را پشت سر گذاشته است.

وی پیش از قبول وظیفه کردن برای سرمربی‌گری طلایی‌ها، سرمربی تیم ملی هندبال ایران بود و در کنار آن هدایت تیم سپاهان نوین را برعهده داشت.

قضاوت داوران به عملکرد فنی تیم‌ها ضربه زد/ لیگ هندبال با حضور بازیکنان خارجی پویاتر می‌شود

سپاهان اصفهان سال نخست خود را با مرتجی با مقام چهارمی در لیگ‌برتر به پایان رساند و در سال جاری با عملکرد فوق‌العاده خود با بازیکنان بسیار جوان موفق به کسب عنوان قهرمانی شد. در همین رابطه گفت‌وگویی با شهداد مرتجی، سرمربی تیم هندبال فولاد مبارکه سپاهان اصفهان داشته‌ایم که بخش دوم آن را در ادامه می‌خوانید:

: در اوایل فصل اعتراضات به داوری بسیار بود، در این زمینه صحبت کنید.

مرتجی: تیم سپاهان جزو تیم‌هایی بود که در لیگ‌برتر اخیر با وجود ضربه‌هایی از جانب داوری، اعتراضی نداشت، سیاستی من که روی آن بسیار تاکید داشتم و با بازیکنان در رابطه با آن صبحت می‌کردم، وارد نشدن به فضای داوری در زمان مسابقه و پس از مسابقه بود.

کمیته داوران فدراسیون هندبال از تعدادی داور جوان استفاده کرده بود که آن‌ها به دلیل نخستین سال قضاوت‌شان در لیگ‌برتر اشتباهاتی داشتند، اما بدون قصد این اشتباهات رخ می‌داد. این موضوع بسیار مهم است که مربی زمانی که وارد زمین مسابقه می‌شود، بداند که داور با نیت خاصی سوت نمی‌زند و اگر اشتباهاتی نیز داشته باشد سهوی است.

در هر دو مسابقه‌ای که ما در آن بازی را واگذار کردیم، بخشی از آن اشتباهات داوری بود که ما سعی نکردیم روی آن تمرکز داشته باشیم و اعتراض خودمان را به‌طور منطقی به فدراسیون هندبال اعلام می‌کردیم، اما سعی کردیم که خودمان را بیشتر از پیش قوی کنیم که آن سوت‌های اشتباه نتواند روی نتیجه ما تأثیر بگذارد.

این داوران جوانی که در لیگ‌برتر حاضر شدند اگر کمی با تجربه‌تر شوند، در سال‌های آینده بحث داوری ما که نقش بسیار مؤثری در نتیجه‌گیری تیم ملی دارد، رشد به‌سزایی خواهد داشت.

بازیکنان ایرانی اگر با نحوه سوتی‌زنی که در آسیا اتفاق می‌افتد را در لیگ خودمان مواجه باشند، می‌توانند بسیار بهتر عمل کنند. به داوری ایران در سال‌های آینده بسیار امیدوارم و می‌دانم زمانی می‌رسد که تیم‌ها می‌توانند بدون دغدغه به کارشان ادامه دهند.

ویدئو چک بسیار مؤثر خواهد بود و در مسابقات آسیایی و جهانی نیز از آن استفاده می‌شود، اما این تکنولوژی مستلزم هزینه از جانب باشگاه‌های لیگ‌برتری است؛ در فوتبال که هزینه‌های بیشتری می‌شود هنوز خیلی از باشگاه‌ها و فدراسیون برای ورود VAR دچار مشکل هستند و به‌طور قطع مشکلات فدراسیون هندبال بسیار پیچیده‌تر خواهد بود. اگر تکنولوژی ویدئو چک بخواهد به رشته هندبال در ایران ورود پیدا کند، از این ۱۰ باشگاهی که در لیگ‌برتر حاضر هستند تنها دو یا سه باشگاه بتوانند از عهده این هزینه‌ها بر بیایند.

بسیاری از باشگاه‌های ما هنوز سالن‌های استاندارد ندارند و نیروی انسانی که بخواهد با ویدئو چک کار کند را نداریم، اما این تکنولوژی در نهایت یکی از دغدغه‌های فدراسیون است که امیدوارم در آینده نزدیک آن را حل کند چرا که در تمامی رشته‌ها، رشته هندبال بسیار بیشتر نیاز به این تکنولوژی دارد و می‌تواند به داوران کمک کند که حقی از هیچ تیمی ضایع نشود.

: از سال ۱۴۰۳ یک خاطره خوب و یک خاطره بد تعریف کنید.

مرتجی: پیروزی ما مقابل تیم سنگ‌آهن چند خوبی داشت، یکی شکستی که در اصفهان مقابل این تیم داشتیم جبران شد، دوم این‌که پس از پیروزی تیم سنگ‌آهن بافق یزد خیال‌مان از بابت قهرمانی راحت‌تر شده بود چرا که دیدار آخرمان مقابل سپاهان نوین بود و خیال راحتی از بابت این دیدار داشتیم؛ پس از شکست مقابل صنعت مس کرمان چهار دیدار سخت داشتیم که باید در همه آن‌ها پیروز می‌شدیم که توانستیم مقابل شهید چمران لارستان، گیتی‌پسند و سنگ‌آهن بافق و در نهایت سپاهان نوین پیروز شویم.

قضاوت داوران به عملکرد فنی تیم‌ها ضربه زد/ لیگ هندبال با حضور بازیکنان خارجی پویاتر می‌شود

زمانی که ما تیم سنگ‌آهن بافق را در یزد شکست دادیم، پنج دقیقه از دیدار صنعت مس کرمان و تیم نفت‌وگاز گچساران مانده بود که این پنج دقیقه بسیار شرایط خاصی برای کادر و بازیکنان داشت و لحظه‌ای که تیم صنعت مس کرمان نتیجه را واگذار کرد و قهرمانی ما مسجل شد، بهترین لحظه‌ای بود که همه ما تجربه کردیم و همه شادی کردند.

دیدار مقابل سنگ‌آهن بافق در اصفهان که در نهایت ما مقابل این تیم شکست خوردیم جزو بدترین اتفاقات سال بود، در این دیدار من کمی کسالت داشتم که در نیمه نخست به مهدی عسگری گفتم که به جای من لب‌خط بایستد چرا که من توانایی ایستادن را حتی نداشتم. نمی‌دانم آن مسابقه چی‌شد، اما نباید در آن دیدار شکست می‌خوردیم، خودمان بد کار کردیم و داوری نیز آن روز خوب نبود و بدترین صحنه لیگ این شکست ما بود.

یکی دیگر از صحنه‌های تلخ سال ۱۴۰۳ مصدومیت مجتبی حیدرپور بود نه برای این‌که بازیکن مفید و مؤثری برای من بود، بسیار ناراحت شدم چرا که حیدرپور تصمیمات بزرگی برای سال ۱۴۰۳ داشت و این آسیب‌دیدگی در دیدار مقابل صنعت مس کرمان باعث شد تا به اهداف‌ش نرسد. امیدوارم زود تلاش کند و برگردد تا به همه اهداف‌ش دست پیدا کند.

: یکی از رقبای اصلی شما در راه قهرمانی تیم مس کرمان بود که دیدار با این تیم حواشی زیادی داشت. از حواشی دیدار مقابل صنعت مس کرمان، در شهر کرمان صحبت کنید.

مرتجی: کرمان تنها در این فصل چنین شرایطی نداشت و در مقاطعی که بازیکن بودم، همیشه به عنوان یار کمکی در بازی‌های آسیایی این تیم همراه آن‌ها بودم؛ استراتژی تیم صنعت مس کرمان است که اگر در زمین خود نتیجه نگیرد به هواداران و چنین کارهایی متوسل می‌شود که همه این‌ها از پیش برنامه‌ریزی شده است.

در آن دیدار علی‌رغم آنکه ما پیش‌بینی چنین شرایطی را کرده بودیم و هم با بازیکنان صحبت کرده بودیم و حتی به ناظر این دیدار اطلاع داده بودیم، در شرایطی که ما چند گل از آن تیم پیش بودیم این استراتژی پیاده شد و بازیکنان باتجربه، اما مسن‌تر آن‌ها فرصت استراحت پیدا کردند و بازیکنان ما آمادگی و هماهنگی خود را از دست دادند؛ این شرایط روی داوران اثر گذاشت چرا که فشار روی آن‌ها بود و تهدیدهایی که صورت گرفت کار ما را بسیار سخت کرد، اما ما با این‌که نتیجه بازی را واگذار کرده بودیم، شرایط را پذیرفتیم و بسیار زود آن را فراموش کردیم با این علم که ما چهار بازی بعدی را اگر پیروز شویم، قهرمان می‌شویم و خدا را شکر می‌کنم که آن روز فشار و عصبانیتی که از سمت تماشاچیان وجود داشت باعث آسیب به کادر و بازیکنان نشد، در نهایت بازیکنان خیلی زود برای هفته‌های آینده خود را آماده کردند و برای قهرمانی جنگیدند.

: لیگ سال آینده چه شرایطی باید داشته باشد که پشتوانه خوبی برای تیم ملی کشورمان باشد؟

مرتجی: یک‌مقدار باید از نظر جذب بازیکن به‌خصوص بازیکنان خارجی تقویت شویم، درست است در لیگ‌برتر اختلاف میان تیم‌های بالا و پایین جدول کم بود، اما کیفیت بالایی نداشت و تنها حساس بود، هندبال ما در دهه ۷۰ کیفیت بالاتری نسبت به اکنون داشت چرا که در آن زمان بازیکن خوب و باتجربه بسیار وجود داشت و مسابقات بسیار زیباتر برگزار می‌شد؛ بازیکنان خارجی که به لیگ‌برتر اضافه می‌شدند کیفیت لیگ‌برتر را نیز افزایش می‌دادند، اما اکنون لیگ متشکل از جوانان است و با رقابت‌های نزدیک پیش می‌رود، اما این‌که بازیکنان کمی پیشرفت می‌کنند و سپس لژیونر می‌شوند کمی برای لیگ‌برتر ما بد است.

درست است که فرصت را برای جوانان ایجاد می‌کنند که در لیگ‌برتر بازی کنند، اما در نهایت شکل لیگ‌برتر در اجرای تاکتیک‌های فنی کمی باید تقویت شود و لازمه آن حضور بازیکنان خارجی به‌خصوص در پست دروازه‌بانی است.

علی‌رغم داشتن دروازه‌بان‌های شایسته در لیگ‌برتر، یک قانونی که وجود دارد این است که حضور دروازه‌بان‌های خارجی در لیگ‌برتر ممنوع است، این قانون خوبی نیست، شاید دز ظاهر به دروازه‌بان‌های جوان ما فرصت شکوفایی دهد، اما در باطن نادرست است چرا که این قانون حدود ۲۰ سال پیش در کشورهای عربی برگزار شد و با متضرر شدن‌شان این قانون برداشته شد.

در همه پست‌ها باید شرایطی فراهم شود که باشگاه‌ها بتوانند بازیکنان خارجی را به استخدام خودشان در بیاورند حتی اگر آن بازیکن خارجی یک بازیکن تاپ اروپایی نباشد، مشکلی ندارد و این حضور باعث ایجاد رقابت و اثرگذاری بیشتری می‌شود؛ حتی مربیان خوب خارجی در لیگ‌برتر هندبال هم چنین شرایطی را به دنبال دارد و در نهایت امیدوارم که مقداری فدراسیون هندبال در بحث ورود بازیکنان خارجی و قوانینی که وجود دارد تجدید نظر کنند تا باشگاه‌ها بتوانند از این شرایط بهره ببرند و سطح کیفی لیگ‌برتر بالاتر رود.

هر چه استان‌های بیشتری درگیر لیگ‌برتر باشند، توسعه هندبال بیشتر می‌شود، اما اگر بخواهیم کیفیت لیگ‌برتر را بررسی کنیم تا تیم‌ها نزدیک به هم باشند و با یکدیگر رقابت کنند، هشت تیم برای لیگ‌برتر ما کافی است؛ هشت تیم اگر وجود داشته باشد بازیکنان جمع‌تر می‌شوند، تیم‌ها قدرتمندتر می‌شوند و کیفیت لیگ‌برتر بسیار بهتر می‌شود.

قضاوت داوران به عملکرد فنی تیم‌ها ضربه زد/ لیگ هندبال با حضور بازیکنان خارجی پویاتر می‌شود

: صحبت پایانی؟

مرتجی: از کلیه مجموعه باشگاه سپاهان تشکر می‌کنم، از احمد یوسف‌زاده، مهدی سلیمی، اسماعیل پناهنده و کلیه همکاران آن‌ها چه در واحد مالی و چه در بحث قراردادها و.. تشکر می‌کنم چرا که همه آن‌ها به‌طور واقعی پشت ما بودند که این قهرمانی رقم خورد.

از بازیکنان تیم که سهم عمده قهرمانی ما را بر دوش کشیدند، برخی اوقات با وجود مصدومیت برای تیم تلاش کردند و توانستند به این قهرمانی کمک کنند. از کادر خوبی که در کنار من بودند، به‌خصوص از علی مانیان که سرپرست تیم بود و سال نخستی بود که این مسئولیت را بر عهده داشت، خیلی خوب از عهده وظایف بر آمد و بسیار مسیر را برای ما هموار کرد. مهدی عسگری کمک بنده، محسن امیری مربی بدنساز که یک روش نوینی را در بخش تمرینات آماده کرده بود که بسیار مؤثر بود.

از تیم پزشکی‌مان تشکر می‌کنم چرا که زمانی که یک بازیکن آسیب می‌دید تمامی تلاش‌شان بازگشتن این بازیکن به تمرینات بود، دکتر حاتمی، دکتر نقی‌پور، دکتر استکی، دکتر احمدی‌منش که زحمات بسیاری کشیدند. پشتیبانی ما که ماندگاری بسیار در آنجا زحمت کشید و صادقانه کار خود را انجام داد، مدیر رسانه‌ای ما اجمین هوسپیان که بازیکنان را از لحاظ روانی را شناسایی می‌کرد و بسیار در بخش پوشش خبری به ما کمک کرد. از هواداران‌مان تشکر می‌کنم و این قهرمانی را به هواداران و پرسنل مجتمع فولاد تقدیم می‌کنم که همه این‌ها نتیجه تلاش‌های آن‌ها است؛ هواداران ما در همه جا حامی ما بودند و ما را حمایت می‌کردند.

از هیئت هندبال استان اصفهان تشکر می‌کنم که حسن افتخاری هر زمانی که مشکلی پیش می‌آمد بسیار سریع برای رفع آن تلاش می‌کردند و از فدراسیون هندبال تشکر می‌کنم بابت نظم خوبی که لیگ سال جاری داشت و بسیار خوب بود و برای تیم‌هایی که برنامه‌ریزی دارند این نظم لیگ‌برتر بسیار می‌تواند کمک کننده باشد.

در پایان از همسر و پسرم تشکر می‌کنم که فضای آرامی را در خانه برای من فراهم کرده بودند چرا که کار سال جاری بسیار سخت بود و خیلی جاها من آن‌ها را تنها گذاشتم، اما آن‌ها یار و یاور من برای رسیدن به قهرمانی بودند.

گفت‌وگو از مهسا زین‌العابدینی، خبرنگار

منبع: imna-851249

لینک کوتاه : varzeshbebin.ir/p/6930

برچسب ها

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
 
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.