هر آنچه لیگ‌برتر را به‌سمت بی‌کیفیتی سوق می‌دهد

  • کد خبر : 6051
  • 20 آذر 1403, 14:00
هر آنچه لیگ‌برتر را به‌سمت بی‌کیفیتی سوق می‌دهد
کارشناسان فوتبال کشورمان بر این باور هستند که ۱۱ هفته سپری‌شده از لیگ برتر، از کیفیت فنی کافی برخوردار نبوده و این موضوع مرتبط با دلایل متعددی است که باید ریشه‌یابی شود.

به گزارش خبرگزاری ، سوت پایان هفته یازدهم لیگ برتر فوتبال یکشنبه شب گذشته پس از پایان جدال دو تیم سپاهان و مس به صدا درآمد و نیم‌فصل نخست رقابت‌های لیگ برتر آرام‌آرام به روزهای پایانی خود نزدیک می‌شود.

اگرچه نیم‌فصل نخست مسابقات هفته‌های پایانی خود را پشت سر می‌گذارد، اما اهالی فوتبال نسبت به این دوره از رقابت‌ها اعتراض بسیاری دارند و می‌توان گفت عملکرد تمام تیم‌های لیگ برتری نارضایتی فوتبال‌دوستان را به همراه داشته است.

از یک‌سو تعطیلی‌های طولانی‌مدت لیگ برتر و حواشی بسیار، کیفیت فوتبال ایران را تحت تأثیر قرار داده است و از سوی دیگر بررسی آمار بهترین گلزنان، پاسورها و بیشترین کلین‌شیت‌ها نشان می‌دهد که تیم‌های لیگ برتری نیز علاقه چندانی به ارائه فوتبال چشم‌نواز ندارند.

در واقع در طول ۱۱ هفته، مهرداد قنبری با چهار گل، مهدی ترابی با سه پاس گل و علیرضا بیرانوند با شش کلین‌شیت صدر جدول بهترین‌ها را به خود اختصاص داده‌اند و این آمار نشان می‌دهد در تمام خطوط ضعف‌های متعددی وجود دارد که دلایل آن باید ریشه‌یابی شود.

انتظارها برآورده نشد

مجید نامجومطلق، کارشناس فوتبال کشورمان درباره کیفیت ۱۱ هفته لیگ برتر به خبرنگار می‌گوید: در فصل جاری نوسان‌های بسیاری در لیگ برتر وجود داشت و تیم‌های مدعی نیز نتایج قابل قبولی کسب نکردند، اما در این میان تراکتور شرایط مطلوبی داشت، به‌طور کلی انتظارهایی که از رقابت‌های لیگ برتر وجود داشت، در این ۱۱ هفته برآورده نشد و کیفیت فنی بازی‌ها کاهش پیدا کرده بود، از نظر من وقفه‌های طولانی‌مدت لیگ برتر موجب شد تیم‌های مدعی انسجام کافی نداشته باشند.

وی می‌افزاید: پتانسیل فوتبال ایران از توانایی بازیکنان سرچشمه می‌گیرد و ضعف‌های هجومی و دفاعی که در لیگ برتر به چشم می‌خورد، در تیم‌های مدعی همچون استقلال و پرسپولیس نیز وجود دارد، برای نمونه در استقلال مدافعان گلزنی می‌کنند و قرمزپوشان نیز با بحران گلزنی روبه‌رو هستند.

مربیان ترس از اخراج دارند

کارشناس فوتبال کشورمان درباره ضعف‌های هجومی لیگ برتر تصریح می‌کند: از نظر من با کمبود مهره در خط حمله روبه‌رو هستیم و مهاجم‌های لیگ برتر نیز انتظارهای اهالی فوتبال را برآورده نمی‌کنند، به همین دلیل در تیم ملی نیز بازیکنان لژیونر خط حمله را تشکیل می‌دهند؛ از نظر من مهره هجومی کافی در لیگ برتر وجود ندارد.

وی ادامه می‌دهد: جابه‌جایی مربیان برای فوتبال ایران تبدیل به مشکل بزرگی شده است، در واقع مربیان به‌آسانی کنار گذاشته می‌شوند و به همین دلیل آن‌ها با ترس بیشتری تیم‌های خود را هدایت می‌کنند، چراکه برای حفظ جایگاه خود بیش از هر چیز به ساختار دفاعی و کسب کمترین نتیجه فکر می‌کنند و ترس از اخراج شدن کیفیت و توازن فاز دفاعی و هجومی را کاهش داده است، در واقع شرایط به‌گونه‌ای است که فرصت اندکی در اختیار کادر فنی قرار می‌گیرد.

هرآنچه لیگ‌برتر را به سمت بی‌کیفیتی سوق می‌دهد

آکادمی‌ها حرفه‌ای نیستند

نامجومطلق درباره جبران کمبود بازیکن از طریق آکادمی یادآور می‌شود: در فوتبال کشورمان آکادمی‌های قدرتمندی وجود ندارد، هرچند در برهه‌ای تیم‌هایی همچون فولاد و سپاهان در این زمینه سرمایه‌گذاری کردند و نتیجه آن را دیدند، اما در حال حاضر نیز ریسک‌پذیر نبودن کادر فنی و ترس از اخراج موجب شده است، فرصت بازی در اختیار جوانان قرار نگیرد.

وی اضافه می‌کند: استعدادیابی در فوتبال ایران بسیار ضعیف است و از نظر من نمی‌توان به آکادمی‌ها نیز لقب حرفه‌ای داد، چراکه روی آن‌ها سرمایه‌گذاری نمی‌شود.

هرآنچه لیگ‌برتر را به سمت بی‌کیفیتی سوق می‌دهد

مسابقات کیفیت فنی نداشت

جلال اکبری، کارشناس فوتبال کشورمان درباره ۱۱ هفته سپری‌شده لیگ برتر به خبرنگار می‌گوید: کیفیت فنی مسابقات به‌دلیل وقفه‌های لیگ برتر کاهش پیدا کرده است و تیم‌ها نتوانسته‌اند کیفیت لازم را داشته باشند و به همین دلیل در هیچ‌کدام از مسابقات سطح فنی مطلوبی وجود ندارد.

وی می‌افزاید: بررسی آمار گلزنان لیگ برتر ثابت می‌کند که تیم‌های لیگ برتری در فاز هجومی ضعف بسیاری دارند و بازیکنان نیز شم گلزنی خود را از دست داده‌اند، بدون تردید وقفه‌های لیگ برتر، فشارهای روانی و تغییراتی که توسط مدیران ایجاد می‌شود، موجب شده است مربیان روی فاز دفاعی تمرکز بیشتری داشته باشند و به همین دلیل ضعف بسیاری در خط حمله تمام تیم‌ها به چشم می‌خورد.

فوتبال دفاعی منسوخ شده است

کارشناس فوتبال کشورمان درباره ناترازی خطوط دفاعی و هجومی لیگ برتر تصریح می‌کند: عوامل بسیاری در ناترازی آمارهای دفاعی و هجومی ۱۱ هفته گذشته تأثیرگذار است، اما از نظر من تعطیلی‌های بسیار لیگ برتر موجب شده است کیفیت فنی تیم‌ها کاهش پیدا کند و از سوی دیگر هیچ‌کدام از تیم‌های لیگ برتری از شادابی و نشاط کافی برخوردار نیستند و این موضوع باید ریشه‌یابی شود.

وی ادامه می‌دهد: در فوتبال روز جهان سبک دفاعی منسوخ شده است و تیم‌ها به فوتبال فعال و تماشاگرپسند روی آورده‌اند، تیم‌های مدعی در چند تورنمنت بازی می‌کنند و این موضوع موجب شده است، نتوانند از تمام توان خود در یک مسابقه استفاده کنند، از سوی دیگر تیم‌های میانه جدول نیز انگیزه بسیاری برای اثبات توانایی‌های خود دارند و به همین دلیل چهار تیم مدعی در میان برترین گلزنان، پاسورها و بیشترین کلین‌شیت نماینده اندکی دارند.

هرآنچه لیگ‌برتر را به سمت بی‌کیفیتی سوق می‌دهد

زیرساخت مناسب نداریم

اکبری درباره تأثیر زیرساخت‌ها یادآور می‌شود: فوتبال ایران زیرساخت‌های مناسبی ندارد و تنها علاقه‌مند به برگزاری یک تورنمنت هستیم، این موضوع موجب شده است سطح کیفی فوتبال کشورمان بیش از پیش کاهش پیدا کند.

وی خاطرنشان می‌کند: در آکادمی‌ها استعدادهای بسیار خوبی وجود دارند و اگر برنامه‌ریزی مناسبی از سوی فدراسیون فوتبال صورت بگیرد تا این بازیکنان بتوانند وارد تیم‌های بزرگسالان شوند و آینده فوتبال کشورمان با استفاده از انرژی آن‌ها تضمین شود.

هرآنچه لیگ‌برتر را به سمت بی‌کیفیتی سوق می‌دهد

به گزارش ، همان‌طور که کارشناسان فوتبال کشورمان اشاره کردند، کیفیت فنی مسابقات لیگ برتر در فصل جاری کاهش پیدا کرده است و ترس از اخراج، ضعف‌های زیرساختی و تعطیلی‌های طولانی‌مدت لیگ برتر موجب شده است چنین اتفاقاتی در لیگ جاری رقم بخورد.

منبع: imna-817796

لینک کوتاه : varzeshbebin.ir/p/6051

برچسب ها

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
 
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.