به گزارش خبرنگار ، بدون تردید همه فوتبالدوستان کشورمان به این موضوع واقف هستند که در تمام ردههای فوتبال ایران بازیکنان مستعدی حضور دارند که میتوانند آینده تیمملی را بیمه کنند و شاید افرادی همچون سعید عزتالهی، سردار آزمون، مهدی قایدی، مهدی طارمی و احسان حاجصفی که هماکنون ستارگان تیم ملی ایران در رقابتهای مختلف هستند، نمونه بارز آن باشند. با وجود اینکه کشورمان به لحاظ در اختیار داشتن استعدادهای فوتبالی حرفهای بسیاری برای گفتن دارد، اما در چند سال اخیر تیمهای ملی فوتبال با ناکامیهای بسیاری مواجه شدهاند هرچند که بهتازگی تیم ملی نوجوانان ایران با درخشش بازیکنان پایه موفق شد صعود به جامجهانی را تجربه کند؛ تیمملی امید نیز این روزها اردوهای تدارکاتی خود را زیر نظر رضا عنایتی پشت سر میگذارد تا آماده مسابقات آسیایی هانگژو شود. امیدهای ایران در صورتی که بتوانند قهرمانی در این تورنمنت را از آن خود کنند به رؤیای پنجاهساله حضور در المپیک پایان میدهند که البته به نظر میرسد این دستاورد مهم برای شاگردان عنایتی چندان دور از دسترس نباشد چراکه این سرمربی در این دوره از رقابتها بازیکنان بااستعدادی را در اختیار دارد که در تیمهای باشگاهی عملکرد مطلوبی داشتهاند.
در یکی دو سال اخیر توجه مربیان لیگ برتری معطوف به آکادمیها بوده و معرفی بازیکنانی همچون محمدحسین اسلامی، بازیکن تیم فوتبال ذوبآهن یا حضور یاسین سلمانی در پرسپولیس، عملکرد مطلوب محمدجواد حسیننژاد، آریا یوسفی و ارشیا سرشوق در سپاهان یا به خدمت گرفتن امین حزباوی، بازیکن آکادمی فولاد توسط السد قطر نویدبخش روزهای خوش برای تیم کشورمان است.
با این حال همچنان بازیکنان با استعداد و البته کشفنشدهای در آکادمیهای باشگاهی حضور دارند که تاکنون بستر حضور آنها در سطح اول فوتبال کشورمان میسر نشده و شاید به همین دلیل است که مدیران باشگاهها بیش از گذشته رسیدگی به تیمهای پایه را در دستور کار خود قرار دادهاند، چراکه این بازیکنان علاوه بر درآمدزایی میتوانند آینده ردههای مختلف تیمملی را تضمین کنند.
در خصوص اهمیت توجه به بازیکنان آکادمی گفتوگویی با نصرت ایراندوست و عباس چمنیان مدیران آکادمی باشگاه ملوان و گلگهر سیرجان داشتهایم که مشروح آن را در ادامه میخوانید:
سرمایه گذاری روی آکادمی مزیت دارد
نصرت ایراندوست، مسئول آکادمی باشگاه ملوان بندرانزلی در گفتوگو با خبرنگار ، در خصوص استفاده از بازیکنان آکادمی اظهار کرد: با سیاستی که در پیش گرفته شده است، فکر میکنم در آینده بتوانیم از آکادمیها بهخوبی استفاده کنیم و حتی میتوان هزینهها را کاهش داد؛ شاید هزینه یک آکادمی ۲۰ میلیارد تومان باشد، اما میتواند برای باشگاه ۲۰۰ میلیارد آورده داشته باشد؛ بنابراین هرچقدر بیشتر در آکادمیها سرمایهگذاری کنیم بهتر است.
وی افزود: اگرچه توجه لازم به آکادمیها نمیشود، اما با روشی که تیمها در پیش گرفتهاند در آینده بازیکنان بسیار خوبی را میتوانیم به تیمهای بزرگ معرفی کنیم، افراد بسیاری همچون کعبی، پاپی، اکبری، همامی و مردانی را در آکادمیها پیدا کردیم که به تیم ملی نوجوانان برای صعود به جامجهانی کمک کردند.
جدایی بازیکنان آکادمی نباید به آسانی باشد
وی با اشاره به اینکه بعضی تیمها از شهرهای دیگر استعدادیابی میکنند، تصریح کرد: جدایی یاسین سلمانی از سپاهان آسان بود چراکه قراردادهای ما معتبر نیست، هرچند میتوانیم حق رشد بازیکن را دریافت کنیم، پس ایرادی ندارد باشگاهها استعدادیابی خود را در شهرهای دیگر دنبال کنند، به بازیکن خدمات ارائه میدهند تا استعداد وی شکوفا شود و سپس برای کشورمان نیز آینده روشنی رقم میخورد.
مسئول آکادمی ملوان درباره بازگشت نیلوفر اردلان به فوتبال و در دست گرفتن هدایت سپاهان برای استفاده از ظرفیت بومی و آکادمی باشگاه سپاهان خاطرنشان کرد: نیلوفر اردلان پیش از این در تیمملی فوتبال حضور داشته است و مدتی هم در فوتسال به کار خود ادامه داد؛ در واقع مربی باید ابزار داشته باشد، برای مثال اگر هدف بومی کردن تیم است، در صورتی که مهره لازم وجود نداشته باشد، باید نیروهای غیربومی را هم در اختیار بگیریم، نمیشود صرفاً از بازیکنان بومی صحبت کرد و اگر اردلان بخواهد تنها از نیروهای بومی استفاده کند، سپاهان به یکباره سقوط میکند، اما اگر به وی آزادی عمل بدهند، اردلان میتواند تیم خوبی بسازد.
آکادمی بهترین راه معرفی بازیکنان مستعد است
در ادامه عباس چمنیان، مدیر آکادمی باشگاه گلگهر سیرجان در خصوص اهمیت آکادمیها اظهار کرد: تنها راه ورود بازیکنان با استعداد به سطح اول فوتبال کشورمان آکادمیها هستند هرچند تجربه نشان داده است بازیکنانی بودهاند که در هیچیک از آکادمیها بازی نکردهاند اما در بهترین تیمها حضور داشتهاند. در واقع بهترین راهکارها برای تسهیل ورود بازیکنان مستعد به تیمها در نظر گرفته شده است.
وی افزود: نگاه رده بزرگسالان نسبت به محصولات آکادمی در چند سال اخیر جدیتر شده است، چراکه بسیاری از تیمها آکادمیهای خود را استانداردتر کردهاند و الزامات AFC هم کمککننده بوده است؛ فکر میکنم در پنج سال آینده بسیاری از بازیکنان آکادمی میتوانند در سطح اول فوتبال کشورمان بازی کنند.
در گلگهر توجه ویژهای به آکادمی وجود دارد
چمنیان با اشاره به عملکرد آکادمی گلگهر تصریح کرد: قوانینی که توسط فدراسیون و سازمان لیگ وضع میشود، میتواند وضعیت آکادمیها را بهبود بخشد، استفاده از بازیکنان آکادمی بستگی بهنگاه سرمربی تیم بزرگسالان دارد که با فلسفه آکادمی باشگاه همسو باشد. امسال حضور مارینوس در گلگهر اتفاق خوبی بود، چراکه وی نگاه جدی به جوانان دارد و به همین دلیل تاکنون سه خروجی از آکادمی خود داشتهایم. نوع نگاه باشگاه و تیم بزرگسالان این نوید را میدهد که اتفاقات خوبی در انتظار آکادمی است، همچنین در دو سال اخیر چهار بازیکن از آکادمی به تیم بزرگسالان معرفی کردهایم که فکر نمیکنم دستاورد ضعیفی باشد.
منبع: imna-685271