صفحه نخست / نیمکت‌های آتشین در فوتبال ایران

نیمکت‌های آتشین در فوتبال ایران

به گزارش خبرگزاری ، لیگ برتر ایران در فصل جاری، شاهد تغییرات متعددی روی نیمکت مربیان تیم‌های مدعی بوده است. درحالی‌که استقلال، سپاهان، پرسپولیس و تراکتور به‌عنوان چهار قطب اصلی قهرمانی شناخته می‌شوند، سه تیم از این جمع در میانه راه سرمربیان خود را تغییر دادند. این تغییرات در شرایطی رقم خورد که هرکدام از این تیم‌ها با چالش‌های ویژه خود در مسیر قهرمانی روبه‌رو بودند.

سپاهان که با ژوزه مورایس فصل را آغاز کرد، با وجود صدرنشینی، به دلیل نداشتن ثبات در ترکیب و اعتراض هواداران، شاهد استعفای این مربی پرتغالی بود و پاتریس کارترون فرانسوی جایگزین او شد. در پرسپولیس، خوان کارلوس گاریدو به‌عنوان جانشین اوسمار ویرا عملکرد موفقی نداشت و در نهایت جای خود را به اسماعیل کارتال داد. استقلال نیز یکی از پرحاشیه‌ترین تغییرات را تجربه کرد؛ این تیم ابتدا جواد نکونام را کنار گذاشت و پس از تجربه ناموفق با پیتسو موسیمانه، این مربی نیز از تیم جدا شد.

حال سوال اینجاست که آیا این تغییرات به سود این تیم‌ها تمام خواهد شد یا آن‌ها را از مسیر قهرمانی دورتر خواهد کرد؟ در ادامه، با نگاهی دقیق‌تر به اتفاقات رخ‌داده، به بررسی این موضوع می‌پردازیم.

نیمکت‌های آتشین در فوتبال ایران

سپاهان اسیر حواشی شد / ‏‬ کارترون خیلی زود با تیم وفق پیدا کرد

سید مهدی سیدصالحی، پیشکسوت و کارشناس فوتبال ایران به خبرنگار می‌گوید: از حضور ژوزه مورایس در سپاهان دو سال می‌گذشت و شرایط قراردادی این سرمربی به‌گونه‌ای بود که سپاهان و مورایس ادامه همکاری دادند. علت اینکه سپاهان سال گذشته نتایج خوبی نگرفت، حواشی بود که پس از آن بازی آسیایی و جریمه بازیکنان از سوی سازمان لیگ به وجود آمد؛ شرایط سپاهان برای قهرمانی ایده‌آل بود و اگر آن اتفاقات رقم نمی‌خورد، سپاهان قهرمان لیگ برتر می‌شد. ابتدای فصل جاری هم مورایس نفرات زیادی را از دست داد و نفراتی را جایگزین کرد، نتایجی که به دست آورد و نبود ثبات در ترکیب تیم موجب شد که صبر هواداران لبریز شود و مورایس از تیم جدا شد و سرمربی فرانسوی جای او را در تیم پر کرد.

وی در ادامه می‌افزاید: پاتریس کارترون خوب با شرایط تیم سپاهان وفق پیدا کرد و بازیکنان را خیلی سریع شناخت و نفرات اصلی ترکیب سپاهان را سریع به دست آورد. این سرمربی فرانسوی از نظر روحی و روانی به بازیکنان نزدیک شد و بازیکنان هم آرامش خاطر بیشتری پیدا کردند و یک‌سری از بازیکنان که در زمان مربیگری مورایس نیمکت‌نشین بودند را بازی داد تا اینگونه بتواند عملکرد خوبی داشته باشد.

گاریدو ثبات نداشت!

کارشناس فوتبال درباره اتفاقات نیمکت پرسپولیس و اخراج خوان کارلوس گاریدو به خبرنگار پاسخ می‌دهد: پرسپولیس همواره تیمی بوده که ثبات در ترکیب داشته است؛ این مسیر از زمان مربیگری برانکو ایوانکوویچ شروع شد و یحیی گل‌محمدی و اوسمار ویرا هم این رویه را پی گرفتند. وقتی مربی خارجی به تیم می‌آورید، باید به این مسئله واقف باشید که شاید از بازیکنان شناخت کافی را نداشته باشند و چند بازی زمان بخواهد تا به ترکیب ایده‌آل برسد. گاریدو زمانی به تیم پرسپولیس اضافه شد که این باشگاه سه بازیکن اصلی‌اش را در پنجره نقل و انتقالات تابستانی از دست داده بود.

سیدصالحی ادامه می‌دهد: پرسپولیس پس از چندسال سیستم بازی خود را تغییر داد و با چینش ۱-۳-۲-۴ بازی می‌کرد. از همه مهم‌تر، بازیکنان خارجی که گاریدو به پرسپولیس آورد، عملکرد خوبی نداشتند و «مهاجمان چپ و راست» و «مدافعان چپ و راست» پرسپولیس به اندازه کافی دوندگی نداشتند.

وی یادآور می‌شود: به نظر من یکی از عواملی که گاریدو در پرسپولیس نتیجه نگرفت و کنار گذاشته شد، تغییرات زیاد در ترکیب این تیم بود. این تغییر نه‌تنها در ترکیب تیم، بلکه در تعویض‌های پرسپولیس هم مشهود بود؛ همه این موارد عاملی شد که پرسپولیس نتایج قابل قبولی را کسب نکند.

نهادهای نظارتی باید به پرونده موسیمانه ورود کند

سیدصالحی که سابقه مدیریت باشگاه شهر خودرو را در کارنامه خود دارد، در پاسخ به سوال خبرنگار درباره اینکه «موسیمانه در مدت کوتاهی که سرمربی استقلال بود، نتایج ضعیف کسب کرد و عددی حدود ۱۰۰ میلیارد تومان از استقلال گرفت» اینگونه پاسخ می‌دهد: به نظر من سازمان بازرسی کل کشور باید به این پرونده ورود کند. کسانی که قرارداد موسیمانه را بستند چه کسانی بودند و چه نفعی در این میان داشتند؟ چه فکرهایی در سر داشتند که موسیمانه را به استقلال آوردند؟ این‌ها باید توسط سازمان بازرسی کشور بررسی شود. به نظر من موسیمانه عملکرد بسیار ضعیفی در استقلال داشت.

وی ادامه می‌دهد: موسیمانه شناخت کافی از بازیکنان نداشت و من فکر می‌کنم فقط آمده بود پولی از استقلال بگیرد. این مربی با قراردادهایی که بلد هستند چگونه ببندند تا بعد از فسخ پول هنگفتی به جیب بزنند به استقلال آمده بود. مصاحبه اخیر این سرمربی هم این موضوع را تأیید می‌کند. آن آدم‌هایی که ایشان را آوردند باید بیایند و پاسخگو باشند. این پول از بیت‌المال اسراف شد، در صورتی که می‌شد در تیم خرج کرد و بازیکنان خوبی به خدمت گرفت و حتی می‌توانست خرج زیرساخت‌ها شود؛ اگر این پول برای زیرساخت‌های باشگاه استقلال هزینه می‌شد، چقدر به این باشگاه کمک می‌کرد؟

نیمکت‌های آتشین در فوتبال ایران

کارشناس فوتبال درباره از دست دادن موقعیت‌های زیاد توسط مهاجمان در لیگ برتر فوتبال یادآور می‌شود: چندسالی است که فوتبال در کشور ما رو به افول است؛ این مورد به‌راحتی در زیرساخت‌های کشور و در تیم‌های پایه دیده می‌شود. مورد دیگر اینکه فضای مجازی در فوتبال کشور تسلط پیدا کرده است. بازیکنان و مربیان به‌جای اینکه روی عملکرد خود تمرکز کنند، به دنبال این هستند که چگونه ارتباطاتشان را با فضای مجازی قوی‌تر کنند و چگونه با دلال‌ها ارتباط برقرار کنند. پس ما اصل فوتبال را رها کردیم. در این چند سال گذشته، بازیکنی که توانایی بازی‌سازی داشته باشد در فوتبال کشور نداشتیم. در سوی دیگر مهاجمی که بتواند برای خودش موقعیت سازی کند هم نداشتیم. همه این موارد نشان می‌دهد فوتبال ما روند روبه رشدی ندارد. وقتی بذر خوبی استفاده نمی‌کنید و به‌خوبی از آن محصول مراقبت نمی‌کنید؛ نمی‌توانید انتظار محصول خوب داشته باشید. طی چندسال اخیر به‌ویژه از اواسط دهه ۹۰، فوتبال ما رو به افول نهاد و بازیکنانی که از فوتبال ما رفتند، جایگزین مناسبی نداشتند. مثال این مورد، سید جلال حسینی است که در ۴۰ سالگی یکی از بهترین بازیکنان لیگ برتر ما بود.

جوجه‌ها را آخر پاییز می‌شمارند

به گزارش ، فصل جاری لیگ برتر ایران بیش از هر زمان دیگری تحت تأثیر تغییرات روی نیمکت تیم‌های مدعی قرار گرفته است. استقلال، پرسپولیس و سپاهان هرکدام با تغییرات کادر فنی خود به دنبال بازگشت به مسیر موفقیت هستند، اما این جابه‌جایی‌ها تضمین‌کننده نتیجه مطلوب نخواهد بود. در این میان، نقش مدیریت باشگاه‌ها در تصمیم‌گیری‌های درست و ایجاد ثبات در تیم‌ها، بیش از پیش اهمیت پیدا کرده است. حال باید دید که در هفته‌های پایانی، این تغییرات چه تأثیری بر سرنوشت قهرمانی خواهد گذاشت و کدام تیم‌ها می‌توانند از این چالش‌ها عبور کنند و در نهایت جام قهرمانی را بالای سر ببرند.

منبع: imna-834774

دیروز, 14:00
بازگشت