به گزارش خبرگزاری ، سال گذشته بود که فدراسیون فوتبال توسط کمیته انضباطی و استیناف بهعلت رعایت نکردن قانون سقفبودجه توسط باشگاه سپاهان، از تیم فوتبال این باشگاه چهار امتیاز کسر و آنها را ۴۰ میلیارد تومان جریمه مالی کرد. با گذشت زمان مسئولان فدراسیون فوتبال چهار امتیاز کسر شده را به سپاهان بازگرداندند، اما حاضر به بخشش و بازگرداندن جریمه ۴۰ میلیارد تومانی نشدند و همین موضوع باعث شد تا سپاهانیها پرونده شکایت از فدراسیون فوتبال را به دادگاه حکمیت ورزش CAS بکشانند.
پس از مدتها نیز چند هفته پیش رأی این دادگاه صادر شد و فدراسیون فوتبال براساس رأی صادره، باید علاوهبر محکومیت به عودت ۳۳ میلیارد تومان به باشگاه سپاهان، ۸۰ درصد هزینه دادرسی و هزینه وکیل را هم باید پرداخت کند. بدین ترتیب سپاهانیها در این پرونده نهتنها محکوم نشدند بلکه توانستند فدراسیون فوتبال را محکوم کنند تا دوباره قوانین مربوط به قانون سقفبودجه وارد چالش شود.
دادگاه حکمیت ورزش در پرونده میان باشگاه سپاهان و فدراسیون فوتبال رأی خود را صادر کرد که در آن فقط هفت میلیارد تومان برای فدراسیون فوتبال باقیمانده است. از سوی دیگر باشگاه سپاهان مبلغ هشت هزار فرانک سوئیس برای این پرونده پول وکیل پرداخت کرده که فدراسیون فوتبال باید آن را هم به اصفهانیها پس بدهد.
همچنین باشگاه سپاهان ۴۳ هزار فرانک سوئیس هم برای رسیدگی به این پرونده به حساب دادگاه حکمیت ورزش واریز کرده بود که فدراسیون فوتبال باید ۸۰ درصد از این مبلغ را به طلاییپوشان برگرداند. اگر مبلغ هر فرانک سوئیس را تقریباً ۷۰ هزار تومان در نظر بگیریم، فدراسیون فوتبال علاوهبر عودت ۳۳ میلیارد تومان، باید حدود سه میلیارد تومان هم بابت مبلغ وکیل و هزینه دادرسی، به باشگاه سپاهان برگرداند که جمعاً به بیش از ۳۶ میلیارد تومان میرسد.
آرای صادرشده توسط CAS باید اجرایی شود
رضا شاهمنصوری، حقوقدان ورزشی در همین زمینه راجعبه چالش میان فدراسیون فوتبال و باشگاه سپاهان که با رأی CAS بهسود سپاهان همراه بود به خبرنگار میگوید: در واقع دادگاه عالی ورزش (CAS) مرجع عالی برای رسیدگی به پروندههای سنگین و بینالمللی مهم و همچنین اختلافات میان دو طرف است. زمانیهم که آرایی را صادر میکند آن رایها لازمالاجراست بهدلیل اینکه تمام شخصیتهای حقیقی و حقوقی ورزشی مکلف به تبعیت از آن هستند.
وی با تاکید بر اینکه فدراسیون فوتبال موظف است محکومیت خود را اجرایی کرده و مبلغ ۳۶ میلیارد تومان را به باشگاه سپاهان برگرداند میافزاید: نمیدانم فدراسیون فوتبال عنوان کرده که رأی صادرشده توسط دادگاه عالی ورزش را اجرایی و پرداخت میکند یا از این رأی فرجامخواهی و تجدید نظرخواهی در دادگاه تعهدات سوئیس (مقر فیفا) خواهد کرد. زمانیکه دادنامهای از دیوان داوری ورزش صادر و به طرفین ابلاغ شد، در صورت اجرا نشدن رأی توسط فدراسیون و باشگاه یا شخص مربوطه، تنبیهات انضباطی دیگری برای طرفی که در پرونده علیه وی رأی صادر شده در نظر گرفته میشود.
دعوای درونخانوادگی فدراسیون فوتبال و سپاهان
این حقوقدان ورزشی با اشاره به اعمال جرائم جدید برای فدراسیون فوتبال درصورت پرداخت نکردن بدهی خود به باشگاه سپاهان خاطرنشان میکند: چنانچه یکی از طرفین از دادنامه صادرشده استنکاف و امتناع کند، با تنبیهات انضباطی مواجه خواهد شد که جریمه نقدی علاوهبر محکومیت قبلیاش خواهد بود. البته یک نکته دیگر هم مهم است و اینکه شاید باشگاه سپاهان این موضوع را مطالبه نکند چرا که بحث درونخانوادگی و ملی است.
شاهمنصوری همچنین معتقد است این پرونده بهعلت داخلیبودن بحث بهطور مسالمتآمیز به پایان خواهد رسید و تصریح میکند: تجربه من طی سالیان اخیر ثابت کرده یکی از طرفین، دیگر فشار زیادی نمیآورد و طی معاملاتی مطالبات خود را از یکدیگر دریافت میکنند. ممکن است در این دعاوی هزاران موضوع وجود داشته باشد و به یک تصمیم انتقاد داشته باشیم اما این یکبحث خانوادگی است.
باشگاه سپاهان ۳۶ میلیارد را پس خواهد گرفت
وی اولویت پیگیری پروندهها تا سر حد پایانی را در رابطه با افراد خارجی دانسته و میگوید: اگر یکی از طرفین دعوا و شکایات، باشگاه یا بازیکنان و سرمربیان خارجی باشد؛ قطعاً حفظ منافع ملیمان در اولویت است. سال گذشته مستمراً از اتفاقاتی که در پرونده سقف بودجه اتفاق افتاد و علیه سپاهان آرایی صادر شد انتقاد کردم و تنبیهات را شایسته ندانستم.
این وکیل حقوقی ورزشی آشتیکردن باشگاه سپاهان و فدراسیون فوتبال با یکدیگر را حرفهای و منطقی تلقی کرده و خاطرنشان میکند: اکنون که دیگر رأی به دادگاه عالی ورزش رفته بخواهیم شانتاژ کرده و آن پرونده را قطورتر کنیم زیبنده فوتبال کشور و منافع ملیمان نیست. باشگاه سپاهان قطعاً پولی که باید فدراسیون پس از رأی CAS به آنها برگرداند را خواهد گرفت چرا که هزاران رفتوآمد مالی میان باشگاه سپاهان و فدراسیون فوتبال براساس اتفاقات فوتبالی و قوانین موجود از حقفسخ گرفته تا جرایم و تبلیغاتمحیطی برقرار است و در این حسابوکتابها با یکدیگر تسویه میکنند.
شاهمنصوری ادامه میدهد: بهتر و منطقی است که فدراسیون فوتبال و باشگاه سپاهان دنباله این پرونده را پس از اعلام رأی نهایی CAS نگیرند و فوتبالدوستان هم موافق ایجاد فضاهای رسانهای ناشایست و جبههبندی نیستند.
باشگاه سپاهان بهدرستی از منافع خود دفاع کرد
وی در پاسخ به این پرسش که آیا اگر باشگاه سپاهان بهدنبال مصالحه و دریافت نکردن غرامت بود از فدراسیون فوتبال شکایت کرد؟ میافزاید: قرار نبود سپاهان در این پرونده بیخیال ماجرا شود چرا که مدعی بود مستحق جریمهشدن بهعلت رعایت نکردن سقف بودجه نبوده و نسبت به دادنامه صادرشده توسط فدراسیون فوتبال در دادگاه عالی ورزش اعتراض کرد. دیوان داوری ورزش هم مستندات فدراسیون فوتبال بابت اعمال جریمه علیه باشگاه سپاهان را خواستار شد.
این حقوقدان ورزشی در پایان عنوان میکند: تصمیم سپاهان در استرداد این وجه کاملاً درست، حقوقی و مدیریتی بود چرا که منافع باشگاهشان وجود داشت اما در تعاملات اقتصادی دو طرف این مطالبه تسویه میشود تا بهطور مسالمتآمیزی این پرونده مختومه شود.